Régen is kirándultak a családok...., és a BotSport napokon még a legifjabbak is élvezik a botos gyaloglást, és ennek a mintáit viszik magukkal a családok saját túráikra. Élvezik a gyerekek is, mert közben van játék, mert a botokkal lehet ugrándozni és sorversenyt játszani, és ha boldogan mozognak a legifjabbak, akkor boldogok a szülők és nagyszülők. A BotSport családi napokon pont ezt szeretnénk átadni: szeretnénk megmutatni, hogy van egy olyan viszonylag gyorsan megtanulható új sport, melyet vidáman űzhet aztán bárki akár minden nap. A botok lehetővé teszik a felsőtest átmozgatását, izmainknak majdnem 90%-át , és a BotSport révén egy olyan sportolási készséget vihet magával mindenki, ami hosszútávon segíti elő az egész család egészségét mind fizikailag, mind érzelmileg. Mert nálunk mindenki együtt sportol és játszik.

A BotSport egyben a személyes felelősségvállalás mintáját is kívánja nyújtani önmagunkért, egészségünkért, környezetünkért és közösségeinkért, de ezt mindig a belső motivációkhoz vezető úton. Ezért is játszunk. Mert az emberek azt teszik, amit jó kedvvel tesznek. Sokszor nehéz elkezdeni újra mozogni és sportolni, de mi szeretnénk megmutatni, hogy ez még akár rendszeresen is és jókedvvel is lehetséges. Azt szeretnénk megmutatni, hogy igenis van olyan tér, mozgás és játék lehetőség, melynek révén nevetve tudunk valamit tenni mindezekért, mert élvezet.

A BotSport egy mozgalom is egyben, melynek során szeretnénk megmutatni a személyes felelősségvállalás fontosságát önmagunkért, a környezetünkért és az egészségünkért. Ennek megfelelően, természetesen, a rendezvények után nem kell takarítani, mert a BotSportos tiszteli a környezetét, és mindig úgy hagyja ott az erdőt vagy a parkot, ahogy találta. Illetve kicsit szebben… Ugyanis a botok kiválóan alkalmasak arra, hogy felszedjük akár mások szemetét is, ha épp ráakadunk! A BotSport kultúra alapja pont ez a személyes felelősségvállalás önmagunkért, a közösségünkért és a környezetünkért.

Szigeti Ildikó - a Botsport mozgalom alapítója